Wie zijn wij

Wie zijn wij

Wij, Christine, Denise en Anna, van Pakhuis Dordrecht nemen je met plezier mee in de wondere wereld van koken, eten en verbinden! Pakhuis Dordrecht is DE kookstudio in Dordrecht en omgeving met aandacht voor de mens. We staan met elkaar in verbinding in de keuken, bereiden huiselijke, toegankelijke en verrassende recepten.

 

We zijn enthousiast, ondernemend, vrolijk, gezellig, kookgek, houden van goed eten, zijn graag in goed gezelschap, houden van reizen, proeven alles en genieten van het leven!

 

Naast Pakhuis Dordrecht groeien en bloeien we ieder op onze eigen manier. Wat zorgt een leuke dynamische en fijne aanvulling op elkaar. Koken is voor ons allen ontstaan vanuit passie! We nemen je dan ook vanuit liefde en met plezier mee de keuken in van Pakhuis Dordrecht.

 

We hebben inmiddels een top team waarbij iedereen een bijdrage levert aan het fijn verlopen van een avond. Wil je meer over ons weten lees dan snel verder hieronder.

Christine

Mijn naam is Christine van Tienhoven. Ik heb Pakhuis Dordrecht opgezet en mijn doel is om zoveel mogelijk mensen een fijn moment te geven waarbij verbinding en eten met elkaar hand in hand gaan.

 

Door mijn achtergrond en ervaring weet ik inmiddels wat ik leuk vind om te doen: het omgaan met mensen, verbinden, organiseren en plannen. Mijn interesses zijn eten, gezondheid en mensen. Ik hou van gezelligheid en bourgondisch eten!

 

Ik wil graag mijn passie delen met anderen. Om dit te bereiken heb ik letterlijk mijn handen uit de mouwen gestoken en Pakhuis Dordrecht omgetoverd tot een prettige ruimte waar workshops gegeven kunnen worden.

 

Een basisbehoeften voor de mens is het hebben van verbinding. Verbinding maken en hebben met elkaar, maakt een persoon sterker, daar geloof ik in en staat dan ook centraal in Pakhuis Dordrecht. Door samen een activiteit te ondernemen ontstaat er verbondenheid met elkaar wat een aangename energie geeft!

 

Voor mij betekent eten dan ook verbinding; gezamenlijk genieten van de basis brandstof voor je lichaam. Voedsel / eten heb je nodig en het is leuk om er mee bezig te zijn. Het hoeft zeker niet moeilijk te zijn om eten te bereiden en het is leuk om samen te doen!

 

Het is fantastisch om met verschillende ingrediënten en benodigdheden een culinaire of creatieve workshop samen te stellen passend bij een groep mensen. Ik geloof in ieders eigen creativiteit!

kookstudio Dordrecht Christine

Een basis behoefte van de mens is het hebben van verbinding. Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen een moment te gunnen waarbij verbinding en eten met elkaar gecombineerd worden, in een ontspannen setting.

Denise

Ik ben Denise Grootendorst, geboren en getogen in Zwijndrecht en na in Rotterdam, Kuala Lumpur en Amsterdam te hebben gewoond, ben ik neergestreken in Dordrecht.

 

Eten is altijd iets geweest waardoor ik geobsedeerd kon raken. Eten is mijn taal. Een taal die verbindt, inspireert, herinneringen brengt en nieuwsgierigheid wekt. Graag deel ik dan ook mijn taal vol enthousiasme en liefde met anderen! Dat doe ik door middel van het maken van receptvideo’s, het geven van kookworkshops, receptontwikkeling en via foodstyling voor foto- en video producties. Allemaal verschillende dingen met die ene verbindende factor.

 

Wat ik het leukste vind? Dat je met bijna dezelfde basis ingrediënten een compleet ander gerecht op tafel kunt toveren. Neem tomaten, paddestoelen en crème fraiche. Met net even wat andere specerijen en groene kruiden kun je hier een ultiem Mexicaans gerecht mee maken, maar ook de Indiase keuken kun je hiermee op tafel toveren. Dat onderzoeken, daarover leren (door middel van reizen, uit eten gaan en gewoon proberen), delen en toegankelijk maken voor anderen, dat vind ik tof!

 

De timing kon niet beter toen ik in de maand dat ik klaar was met de verbouwing van mijn huis werd getagd in een oproep van Christine. Ze was onder andere op zoek naar iemand met organisatie talent, een passie voor koken en iemand met gepast enthousiasme. Daar kon ik mij wel in vinden! Haar introductie op de site van Pakhuis Dordrecht had zo de introductie kunnen zijn van mijzelf. We vinden elkaar in het willen verbinden, inspireren en werken vanuit ieders eigen creativiteit. Juist mensen leren en helpen om vol zelfvertrouwen te genieten van het koken én natuurlijk van het eten.

Eten is mijn taal. Een taal die verbindt, inspireert, herinneringen brengt en nieuwsgierigheid wekt.

Anna

Ik ben Anna Kaptein, een trotse moeder van twee dochters (5 en 7 jaar oud), getrouwd en inwoner van het prachtige Dordrecht!

De ene helft van de week werk ik als HBO docent op de opleiding Facility Management in Rotterdam en de andere helft van de week ben ik werkzaam voor mijn eigen bedrijf ‘aan tafel bij Anna’. Sinds 2016 deel ik op mijn eigen website vegetarische en verrassende recepten met groenten en fruit uit het seizoen.  Alle groenten en fruit soorten komen uitgebreid aan bod, ook de meer vergeten groenten. Daarnaast heb ik in 2018 de deeltijd koksopleiding afgerond. Koken is dus wat ik heel graag doe!

Naast het ontwikkelen van recepten voor mijn eigen website en in opdracht, verzorg ik ook regelmatig kookworkshops bij ‘Pakhuis Dordrecht’. Een super leuke uitbreiding van mijn werkzaamheden waarbij eigenlijk alles wat ik leuk vind samen komt!

In de vrije tijd die nog over is ga ik graag zelf uit eten, naar het strand óf op vakantie waarbij ik deze activiteiten juist combineer.

Of je nu een bedrijf, familie of vriendengroep bent, ik sta klaar om samen met jullie een smaakvolle en gezellige avond te creëren.

anna kennismaking

Koken is voor mij een balans tussen het creëren van gezonde en voedzame gerechten, die tegelijkertijd super smaakvol zijn. Om daarna uitgebreid met elkaar aan tafel hiervan te genieten, in welke samenstelling dan ook.

Pakhuis Dordrecht

Pakhuis Dordrecht is een historisch en industrieel pand in de binnenstad van Dordrecht. Het is een bijzonder pand waarbij aan de buitenzijde niet op te merken is hoeveel ruimte er binnen is. Een uniek object! Het casco van het Pakhuis komt uit de 16de eeuw en heeft al diverse functies gehad zoals opslag van handel, een vroegere meterfabriek, timmer werkplaats en het werd gebruikt als dependance van een machinefabriek. Sinds 2002 werd het Pakhuis gebruikt om te wonen met een grote garage als opslag en werkplaats.

 

Pakhuis Dordrecht is in 2019 omgetoverd tot een prettige ruimte waar ontspanning de boventoon voert. Je komt niet zomaar een ruimte binnen. Het is een ruimte met prettige energie en een sfeervolle ambiance. De huiselijke “living” gekoppeld aan de moderne keuken zorgt voor een mooie balans. De keuken is van alle gemakken voorzie; het heeft een kookeiland van maar liefst 4 meter lengte en is voorzien van inductiekookplaten. De sfeervolle zitruimte is met zorg ingericht, is een heerlijke plek om te ontspannen en samen te komen om leuke herinneringen te maken.

 

Dordrecht

Pakhuis Dordrecht staat in het historische centrum. Op steenworp afstand van de mooie havens, de eeuwen oude Grote Kerk en is omringt door monumentale panden. Dordrecht is de oudste stad van Holland en vormde door de Sint-Elisabethvloed in het jaar 1421 een eiland.

 

Dordrecht is een historierijke stad, rijk aan musea zoals Het Onderwijsmuseum, Het Medisch Museum, Dordrechts Museum, Het Huis van Gijn en Het Hof van Nederland.

 

Dordrecht is evenementen stad van het jaar 2019, er is elk weekend wel iets te beleven! Evenementen zoals Dordt in Stoom, Big Rivers, Dordrecht Pride, de Boekenmarkt en de Kerstmarkt zijn een kleine greep uit de mooie evenementen!

dordrechtstad